Presentasjonen av Kysthospitalet rammes inn av pasient Erik Berges selvopplevde historie og erfaringer. Intervjuene med Berge og Kystas ansatte er bærende elementer i filmen.

Kampen for å beholde Kysta

I over 100 år har Kysthospitalet i Stavern hjulpet mennesker tilbake til livet. Nå kjempes det en egen kamp for å redde klinikken, fra kontorer og rullestoler.

På folkemunne heter det bare «Kysta». Opprinnelig  oppført i 1892 som et spesialsykehus for barn med tuberkolose. I dag en tverrfaglig klinikk for fysikalsk medisinsk behandling og rehabilitering. Og for lengst en del av Sykehuset i Vestfold.

I en tid da alt skal sentraliseres og effektiviseres, er det verdt å kjempe for behandlingstilbud som beviselig fungerer, og har gjort det gjennom mange tiår.

Nye linjer fikk i oppdrag å lage en presentasjonsfilm som Kysthospitalet kunne bruke i ulike sammenhenger for å fortelle om sin virksomhet.

Filmen ble laget av Tom Erik Andersen sammen med Morten Rakke. Vi intervjuet flere av Kystas ansatte slik at de selv kunne fortelle om klinikkens arbeid. Deretter valgte vi å ramme inn dette innholdet i pasient Erik Berges selvopplevde historie og erfaringer.

Etter ønske fra Kysthospitalet klippet vi filmen i to ulike lengder slik at de kan bruke den i flere sammenhenger – i egne kanaler, som en introduksjonsfilm før møter m.m.

 

Oppdrag: Presentasjonsfilm for Kysthospitalet i Stavern.

Referanse: Thor Ravn Karlsen, Kysthospitalet i Stavern.