I løpet av det første døgnet ble promofilmen «Velkommen hjem» sett hele 60.000 ganger, den fikk 3.305 likes, 1.050 delinger og 405 kommentarer via Facebook.

Velkommen hjem til Larvik

Oppdraget fra Larvik kommune var å friste unge, borteboende larvikinger til å tenke på fordelene i hjembyen. Da vi la ut videoen på kommunens nettsider, tok det helt av.

Nils Fredrik Lysebo fra Larvik kommune kom til oss med et ønske om å lage en «skrytefilm» av Larvik. Oppdraget ble forklart omtrent som dette:

«Hvert år flytter mange unge mennesker ut av Larvik for å studere og etter hvert jobbe i større byer. Når de samme menneskene skal over i en ny livsfase, kjøpe bolig og etablere seg med jobb og familie, kommer Larviks kvaliteter igjen til syne. Og derfor ønsker vi en film som skal deles i sosiale kanaler. En film som skaper stolthet og engasjement samtidig som den får utflyttede larviksfolk til å lengte litt hjem.»

Tom Erik Andersen sto for manus og regi. Sammen med Morten Rakke (foto og klipp) og Kim Holtan (voice) laget vi filmen som Larvik kommune la ut på sine Facebook-sider.

Den fikk navnet «Velkommen hjem».

– I løpet av det første døgnet ble videoen sett hele 60.000 ganger, den fikk 3.305 likes, 1.050 delinger og 405 kommentarer via Facebook, uttalte en svært godt fornøyd kommunikasjonsrådgiver i Larvik kommune til Østlands-Posten etter publisering.

I intervjuet med ØP forteller Nils Fredrik Lysebo at de ikke har vært i nærheten av å engasjere i den grad tidligere, og filmen traff en nerve hos publikum.

– Og så er det ikke slik at vi tror folk flytter til Larvik av den grunn. Men vi tror at slik påvirkning kan «så noen frø», og være med å bidra til at noen tar valget om Larvik som bosted – enten nå, eller i fremtiden.

– Et annet mål med filmen er at den kan være et verktøy for folkevalgte og ledere i kommunen når de skal snakke om Larvik som bo- og arbeidskommune i ulike foraer. I tillegg oppfordrer vi næringslivet i Larvik til å bruke filmen for alt det er verdt. Kanskje den kan bidra i rekrutteringsprosesser for eksempel, sier Lysebo.

 

Oppdrag: Velkommen hjem, en «skrytefilm» for Larvik kommune.

Referanse: Nils Fredrik Lysebo, Larvik kommune.